Tijdens lockdown alleen fysiotherapie behandeling

De lockdown is verlengd tot en met 2 maart. Dat betekent dat onze praktijk langer dicht zou moeten blijven.

Een aantal patiënten heeft inmiddels dusdanige klachten, dat behandeling nodig is om goed functioneren weer mogelijk te maken. Door de lockdown is het dagelijks leven verandert, dit heeft ook effect op het ontstaan of verergeren van (bestaande) klachten.
José heeft daarom besloten om tijdelijk weer als fysiotherapeute te gaan werken. Ze heeft in 2004 haar diploma fysiotherapie behaald, en al die tijd de bijbehorende registratie behouden.

Type behandeling

De behandelingen zullen voor de duur van de lockdown fysiotherapie behandelingen zijn. Het grootste verschil is dat José in principe geen manipulaties mag uitvoeren, die een fysiotherapeut ook niet mag uitvoeren. Er is overlap binnen de twee beroepen, en delen van de behandelingen zullen hetzelfde lijken. Daar waar zij normaal gesproken als chiropractor manipulaties zou uitvoeren, zal ze zoveel mogelijk een aangepaste techniek toepassen.

Vergoeding

De vergoedingen voor fysiotherapie zijn anders dan voor chiropractie. José heeft geen contracten met de zorgverzekeraars als fysiotherapeut, en dus valt haar behandeling onder niet-gecontracteerde zorg. U kunt dus nog wel declareren, maar u krijgt mogelijk minder terug. Dit heeft geen invloed op uw eigen risico. De betaling verloopt verder zoals u gewend was bij ons.

Wat niet veranderd

Verder blijft eigenlijk alles hetzelfde, de behandelingen vinden gewoon in onze praktijk plaats. De betaling vindt na de behandeling plaats, het tarief is hetzelfde en u kunt een nota gemaild krijgt. U kunt ook gewoon online een afspraak inboeken via de website: kies nu alleen ‘behandeling fysiotherapie’.

Na de lockdown, als José weer gewoon als chiropractor mag werken, zullen wij dit u laten weten en is alles weer bij het oude.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Graag tot ziens in de praktijk!

Met vriendelijke groet,

Team Chiropractie Avalon