Chiropractie

Chiropractie richt zich, naast het vaststellen en behandelen van rug- en nekklachten ook vooral op de preventie van deze en andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten. Chiropractie maakt geen gebruik van medicijnen, injecties of operatieve ingrepen. Het bewegingsapparaat in relatie tot het zenuwstelsel staat hierbij centraal. Chiropractoren gaan er vanuit, dat een goede algehele gezondheid mede (maar niet uitsluitend) afhankelijk is van een juiste werking van het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel.

Wie is de chiropractor?

De chiropractor is een universitair geschoolde professional die is opgeleid in de behandeling van de wervelkolom en het bewegingsapparaat. Hij/zij is een expert op het gebied van functionele stoornissen van het bewegingsapparaat en zenuwstelsel met als ‘core-business’ rug-, nek en hoofdpijnklachten. Hij/zij beschikt over een groot scala aan behandel- en interventiemogelijkheden om een breed publiek te kunnen helpen.

Holistische benadering van de algehele gezondheid. Naast de behandeling worden adviezen gegeven over het gebruik van vitaminen of andere supplementen, ergonomischeTractie nekfactoren, leefwijze, dieet, bewegen/sporten, stressbeheersing etc. Dit kan in algemene zin gedaan worden, maar ook met een specifiek doel, zoals bijvoorbeeld de eliminatie van chemische triggers bij migraine. In dergelijke situaties kan de feitelijke behandeling zelfs van ondergeschikt belang zijn en is een fysieke interventie geen doel op zich.
Zodoende wordt getracht het zelf-herstellend vermogen van het menselijk lichaam zoveel mogelijk te stimuleren. Indien nodig voor optimaal herstel zal de chiropractor samenwerken met, of verwijzen naar andere zorgverleners

Waarom de NCA Chiropractor?

De NCA chiropractor staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) en dit betekent dat hij aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Op het gebied van opleiding, bij- en nascholing, wetenschappelijk onderzoek, veiligheid en effectiviteit en de inrichting van zijn praktijk voldoet hij aan de hoogste nationale en internationale kwaliteitsstandaard voor chiropractische zorg. De NCA heeft een landelijke klachtenregeling voor patiënten, er is een tuchtraad voor klachten ondergebracht bij de SCN.