Sportchiropractie

Dit is een specialisme binnen de chiropractie dat zich richt op behandeling, preventie en advies bij sportblessures.

Als sporter ga je steeds voor het maximaal haalbare, je gaat op zoek naar de grenzen van je mogelijkheden. Sporters vragen daardoor een andere aanpak dan niet sporters omdat de krachten die op het lichaam van een sporter inspelen vele malen groter zijn dan die we in het normale dagelijkse leven ervaren.

Wanneer alle gewrichten in het lichaam hun optimale beweeglijkheid en stand hebben, geldt dit ook voor de spieren, pezen en banden die daaraan vast zitten.

Hierdoor kunnen krachten die op het lichaam werken tijdens trainingen en wedstrijden zich optimaal verdelen. Het lichaam kan dan meer krachten verduren, u zult minder snel geblesseerd raken en beter herstellen.

De sensoren in gewrichten, spieren en pezen geven door bij een optimale stand en spanning ook de juiste signalen door aan onze hersenen. Hierdoor zijn deze beter in staat om bewegingen, de techniek in de sport, goed aan te sturen. De (top)sporter kan hierdoor maximaal presteren.

Voetballen

De sport chiropractor is de professional bij uitstek om hier met u aan te werken. Zorg dat uw lichaam in balans is zodat u maximaal kunt presteren en uw blessures vlot herstellen.

Onderzoek en praktijkervaringen laten zien dat de preventieve aanpak van de sport chiropractor het aantal blessures drastisch kan doen afnemen en atleten sneller herstellen. Ook blijkt dat een actieve aanpak na een blessure de revalidatie fors kan bespoedigen.

Sportchiropractie Avalon is in Nederland aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Sport Chiropractie

sportchiropractie NVSC

En internationaal bij de International Federation of Sports Chiropractic