Sportchiropractie

Dit is een specialisme binnen de chiropractie dat zich richt op behandeling, preventie en advies bij sportblessures.

Als sporter ga je steeds voor het maximaal haalbare, je gaat op zoek naar de grenzen van je mogelijkheden. Sporters vragen daardoor een andere aanpak dan niet sporters omdat de krachten die op het lichaam van een sporter inspelen vele malen groter zijn dan die we in het normale dagelijkse leven ervaren.

Een sporter zal dan ook langer moeten doorgaan met revalideren na een blessure; bijna klachtenvrij is tenslotte niet goed genoeg! Een sporter zal terug willen komen tot een hoger niveau dan dat van voor de blessure.

Bij een goed functionerend lichaam is er sprake van een juiste balans op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie. De sporter heeft dan een goede controle over zijn lichaam en leert niet alleen zijn mogelijkheden maar ook zijn eventuele “zwakke plekken” goed kennen.

Voetballen Sportchiropractoren zijn bij uitstek geschikt om problemen op het gebied van spieren en gewrichten te behandelen en voorkomen. Een optimaal functionerend bewegingsapparaat zorgt voor betere prestaties en minder blessures. Daarnaast hebben we een goed functionerend zenuwstelsel nodig om onze bewegingen aan te sturen. De techniek van de sport zo gezegd.
Onderzoek en praktijkervaringen laten zien dat de preventieve aanpak van de chiropractor het aantal blessures drastisch kan doen afnemen. Ook blijkt dat een actieve aanpak na een blessure de revalidatie fors kan bespoedigen.