Kinderen zijn in hun opgroeiende periode onderhevig aan fysieke stress. Onder andere sport, valpartijen, langdurig tablet-, telefoon- of computergebruik en langdurig zitten op school kunnen klachten veroorzaken. Uw kind kan bijvoorbeeld klagen over:

 • hoofdpijn
 • nekpijn
 • rugklachten
 • snel geïrriteerd zijn door klachten
 • slecht slapen door klachten

Soms zijn motorische problemen zichtbaar. De chiropractor zal een uitgebreid intakegesprek en lichamelijk onderzoek verrichten. Is een behandeling raadzaam, dan wordt dit veelal na overleg met het kind en de ouder(s) direct gedaan.

De behandeling is over het algemeen pijnloos. Ook wordt de behandeltechniek aangepast aan de situatie, wensen en leeftijd van het kind. Meer lezen? Bezoek chirokids en lees over ervaringen van andere kinderen.

Gezien José sportchiropractor is, bezoeken ook veel kinderen met sportblessures de praktijk. Maar ook problemen met de de beenslagen tijdens de zwemles zijn nogal eens aanleiding voor een bezoek aan de chiropractor.

Wist je dat..

 1. De chiropractor kan helpen bij bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, moeite met stil zitten, moeite met concentreren, pijn in je benen, sportblessures.

 2. De behandeling bijna nooit pijn doet.

 3. Je bij de chiropractor altijd mag zeggen als je iets niet fijn vindt, vaak kan je dan op een andere manier behandeld worden.

 4. De chiropractor ook wel “kraker” wordt genoemd. Dit komt omdat je soms tijdens de behandeling, als er een beetje op je rug geduwd wordt je een knakje hoort. Dit is een luchtbelletje dat ontsnapt tussen de gewrichten. Net zoals je knieën weleens kraken als je hurkt, of je vingers kunnen kraken als je ze oprekt. Dit kan echt geen kwaad en zijn zeker geen botten die kraken.

 5. De botjes in je nek ‘nekwervels” heten. En dat wij net zoveel nekwervels hebben als een giraf? Namelijk 7.

 6. Behandeling bij een chiropractor ook kan helpen om je hersenen iets beter te laten werken waardoor huiswerk maken wat makkelijker kan gaan?

 7. De meeste chiropractoren ook een kennismakingsbezoek aanbieden. Als je wilt weten wat een chiropractor precies doet en of de chiropractor jou kan helpen met je klachten dan kun je vaak gratis even kennismaken en je vragen stellen zonder dat er meteen behandeld wordt.

Ben je benieuwd hoe een bezoek aan de chiropractor gaat? Bekijk de ervaringen van Mooph.

Tips en tops van de chiropractor

Een goede houding is heel belangrijk. Als je goed rechtop staat en zit dan krijg je minder snel pijn in je rug of nek of hoofd. Ook zorgt een goede houding ervoor dat je beter kunt sporten omdat je spieren beter samen kunnen werken. Zo vertelde laatst iemand mij dat sinds hij goed op zijn houding let het veel beter gaat bij judo.

Hoe zorg ik zelf dat ik goed zit en sta?

Ik ga staan en voel dan goed dat mijn voeten helemaal de grond raken en niet alleen mijn hielen of mijn tenen. Dan ga ik voelen of mijn knieën een beetje ontspannen zijn (niet helemaal gestrekt of helemaal gebogen). Dan maak ik me helemaal lang en zeg ik “kssst” dat zorgt ervoor dat mijn buikspieren goed werken. En als laatste trek ik mijn kin een beetje in.

Ik ga zitten en zet mijn voeten plat op de grond en voel weer goed of mijn voeten helemaal de grond raken. Dan maak ik mijn rug goed lang en zeg ik weer “kssst” En als laatste trek ik ook mijn kin een beetje in. Soms kan dat best lastig zijn, maar tijdens het knutselen, het werken op mijn chromebook of tijdens het eten lukt dit prima.