Vergoeding chiropractie

De vergoeding voor chiropractie zit al jarenlang in het aanvullend pakket van uw zorgverzekering. Voor chiropractie geldt géén verplicht eigen risico! Dit geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering. Aangezien chiropractie wordt vergoed door uw aanvullende verzekering betaald u dus geen eigen risico.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een behandeling (sport)chiropractie geheel of gedeeltelijk. Onderling zijn er echter grote verschillen. Het is daarom aan te raden om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of dit na te kijken in uw polis. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en zijn aangesloten bij de NCA, onze chiropractoren staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van de SCN.

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?

Omdat de vergoeding per verzekeraar en per aanvullend pakket verschilt, hebben we voor uw gemak de vergoedingsregelingen van 2020 op een rijtje gezet. Let op, bij verschillende verzekeraars, waaronder VGZ, UMC en Univé komt in 2019 de vergoeding voor chiropractische behandeling uit de rubriek ‘Beweegzorg’. Hierin zit ook de (aanvullende) vergoeding voor andere therapieën zoals fysio-, oefen- en manuele therapie. Vanaf 2020 zit het weer in een apart pakket. Voor consulten geldt dan een maximum vergoeding van € 40 per dag (was € 45).

Betalen

Het is gebruikelijk (én de afspraak met verzekeringsmaatschappijen) dat de patiënt na iedere behandeling afrekent. Dit kan per pin.
U krijgt een nota mee voorzien van o.a. behandeldatum en behandelaar. U kunt kiezen voor een nota op papier of als PDF in de mail. Afhankelijk van wat u prettig vindt. U kunt dan zelf declareren; online, met de smartphone of via de post. Het bedrag waar u recht op heeft, wordt dan op uw bankrekening teruggestort.