Welcome to Chiropractie Avalon

Need a Chiropractor in Geldrop? It is our passion at Chiropractie Avalon in Geldrop to optimize your health togther with you. Chiropractic is a health care profession that focuses on disorders of the musculoskeletal system, the nervous system, and the effects of these disorders on general health. The spine protects the spinal cord, which together with the brain make up the central nervous system. Spinal dysfunction results in nerve signal interference and muscle tone imbalance. Chiropractic care is used most often to treat neuromusculoskeletal complaints, including but not limited to back pain, neck pain, pain in the joints of the arms or legs, and headaches.

Together our specialist work to alleviate your symptoms, but also to optimize your health. In our practice we treat both adults and children from baby onwards, with a large variety of complaints. YOUR health is our main concern, therefore our team in Geldrop is ready for you every workday!!

Our team

We like to help you with…

Staat uw klacht hier niet bij? Kijk hier welke klachten wij nog meer behandelen

Verschil therapieën

Bij de chiropractor is er een nadruk op manuele behandeling (letterlijk ‘met de hand’), inclusief wervelmanipulaties en correcties. De fysiotherapeut is meer gericht op het spierstelsel en oefeningen.

Meer over therapieën

Vergoeding

De vergoeding voor chiropractie zit al jarenlang in het aanvullend pakket van uw zorgverzekering. Voor chiropractie geldt géén verplicht eigen risico!

Meer over vergoedingen

Reviews patiënten

Wij vinden het belangrijk dat onze patiënten tevreden zijn over de geleverde zorg en diensten. Daarom werken wij graag samen met review website Patiëntenvertellen.

Bekijk beoordelingen

Shockwave therapie

Shockwave therapie wordt gebruikt bij peesproblemen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van krachtige ‘schokgolven’. Deze geluidsgolven worden door een behandelkop heel nauwkeurig gericht.

Meer over Shockwave

What can you expect

First visit

De chiropractor bespreekt uw klachten met u en doet een lichamelijk onderzoek. Vervolgens zal de uitkomst met u besproken worden en wat de behandel mogelijkheden zijn. Daarna volgt een proef behandeling.

Lees meer

Behandeling

De chiropractor maakt o.a. gebruik van gewrichtsmanipulaties (‘kraken’) en typisch chiropractische behandelmethoden, zoals ‘drops’, de ‘activator’ en ‘flexie-distractie’.

Lees meer

Echografie

De praktijk beschikt over eigen echo apparatuur voor uitgebreid onderzoek bij bijvoorbeeld schouderklachten, sport- en peesblessures

Lees meer

Overige behandeltechnieken

Behandeltechnieken als shockwave, dry needling, kinesiotaping, oefeningen en advies, kan de chiropractor gebruiken om de behandeling te ondersteunen.

Lees meer

Consult binnen 24 uur!

Bel: 040-78 78 488 of mail naar info@chiropractieavalon.nl

Afspraak maken

Even voorstellen: José

José begon in 2004 haar carrière als fysiotherapeute. Ze vond de resultaten van de verschillende fysiotherapeutische technieken tegenvallen. Ze besloot om de opleiding tot chiropractor (Master) in Engeland te volgen en is sinds 2010 werkzaam als chiropractor. Inmiddels heeft zij zich gespecialiseerd in sportchiropractie.

Chiropractor José Koelink-Verstraeten DC, MChiro

Even voorstellen: Barbara

Barbara van de Sande is opgegroeid in Eindhoven en besloot na haar Bachelor Fysiotherapie om zich verder te specialiseren. Ze volgde een geïntegreerde Master Chiropractie aan de Welsh Institute of Chiropractic waarvan ze in 2018 cum laude afstudeerde. Sinds januari 2019 is zij werkzaam bij Avalon. U kunt op woensdag bij haar terecht.

Chiropractor Barbara van de Sande DC, MChiro

1.

Correctieve fase

De patiënt krijgt frequent behandelingen. In deze fase worden de meeste correcties gemaakt en wordt de bewegingsvrijheid van de wervelkolom hersteld en nemen de klachten significant af.

Lees meer

2.

Stabiliserende fase

Dit is de fase van de ‘fine tuning’ om optimaal herstel te bereiken. Het zorgt voor verder afname van de dan nog milde klachten. De patiënt kan zijn dagelijkse leven weer oppakken, d.w.z. sporten en geleidelijk aan het werk hervatten.

Lees meer

3.

Fase van onderhoud

De chiropractor bouwt het aantal behandelingen af om meer stabiliteit te creëren. De periodes tussen de behandelingen variëren per patiënt (aard van de klacht, conditie en leeftijd). Door het lichaam goed te onderhouden, vermindert de kans op herhaling en behoudt de patiënt optimale bewegingsvrijheid.

Lees meer