Rugpijn Eindhoven

Chiropractie Avalon is de oplossing voor rugpijn Eindhoven. Samen met onze specialisten werken we aan het verhelpen van uw klachten, maar helpen u ook om gezonder en fitter te worden. Onze 3-fase behandeling helpt u van uw rugpijn in Eindhoven af. Na de eerste behandeling merkt u direct verlichting van de pijn. Na 3 behandelingen bent u volledig pijnvrij en kunt u weer normaal functioneren in het dagelijks leven. Heeft u rugpijn en woont u in de omgeving van Eindhoven, laat u dan behandelen door Chiropractie Avalon. We zijn gevestigd in Geldrop niet ver van Eindhoven, waardoor we u adequaat kunnen helpen. Neem contact op via onze contactpagina of bel naar 040 – 78 78 488.

Hoe werkt een behandeling voor rugpijn in Eindhoven?

Chiropractie is een alternatieve geneeswijze dat zich op specifieke lichamelijke klachten richt. Denk hierbij aan rugklachten, nekklachten en andere klachten die te maken hebben met de wervelkolom, het zenuwstelsel of de spieren en gewrichten. Een chiropractor hanteert verschillende methoden om u van de klachten af te helpen en ervoor te zorgen dat u weer zonder pijn of andere ongemakken door het leven kan. De behandeling kan uit één of meerdere handmatige aanpassingen van de gewrichten bestaan. Hierbij gebruikt de chiropractor een gecontroleerde, plotselinge kracht om de bewegingskwaliteit te verbeteren. Het doel van de totale behandeling is om de pijn te verlichten, blessures te voorkomen en het functioneren van uw gewrichten te herstellen.

Wat is rugpijn?

Rugpijn is een lichaamspijn die voorkomt in de rug of onderrug. 50% van de mensen krijgt tijdens hun leven last van rugpijn. Het hebben van rugpijn kan u enorm belemmeren in het dagelijks functioneren. Dit komt doordat bijna iedere beweging pijnlijk is. In veel gevallen gaat de rugpijn vanzelf weer over zonder medische ingreep. Rugpijn komt zowel bij mannen als bij vrouwen evenveel voor. De meest voorkomende rugpijn is pijn in de onderrug. Dit wordt ook wel lage rugpijn of spit genoemd. Spit is een reactive van de spieren door overbelasting. Bij een bepaalde beweging kan dit ineens in de rug schieten. Rugpijn houdt zelden langer dan 6 weken aan. Houdt de rugpijn langer dan 6 weken aan en schiet de pijn door naar bijvoorbeeld nek, schouder of benen, dan is het raadzaam een arts te raadplegen. Houdt de rugpijn langer dan 12 weken aan, dan spreken we van chronische lage rugpijn. Heeft u rugpijn en woont in de omgeving van Eindhoven, dan kunt u terecht bij Chiropractie Avalon.

Welke behandelingen zijn er voor rugpijn?

Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Sportblessures of ongelukken kunnen leiden tot rugpijn. Daarnaast kunnen ook verstuikingen, spierverrekkingen, een beknelde zenuw, irritatie in de gewrichten en een beschadigde tussenwervelschijf voor rugpijn zorgen. Kortom, rugpijn kent vele oorzaken. Om rugpijn te voorkomen is het belangrijk veel te bewegen. Blijf dus niet heel de dag in dezelfde houding zitten of liggen. Gaat u sporten, denk dan aan een goede warming-up en cooling-down. Het is belangrijk dat u gedurende de dag op uw houding let tijdens het zitten, lopen, liggen of tillen. Zit u heel de dag op kantoor? Zorg dan voor een goede werkhouding en ga voor een ergonomische computer-werkplek. Werkt u in de bouw of bijvoorbeeld in een magazijn, let dan goed op dat u vanuit uw knieën tilt, met het object dicht bij uw lichaam. Heeft u last van rugpijn? Dan kunt u verschillende dingen zelf doen om de rugpijn te verhelpen. Ook nu is het belangrijk dat u blijft bewegen. U kunt gebruik maken van warmte kompressen of gels. Komt u zelf niet van de rugpijn af, overweeg dan eens een bezoek aan een chiropractor. Chiropractie Avalon helpt u van uw rugpijn in Eindhoven af. In de meeste gevallen verlichten wij de pijn direct, echter zijn er wel meerdere behandelingen nodig om u volledig van de pijn af te helpen.

Hoe werkt een behandeling bij Chiropractie Avalon?

Voor rugpijn Eindhoven kunt u terecht bij Chiropractie Avalon. Samen met u stellen wij een behandelplan op. De chiropractor geeft aan wat het verwachte herstel zal zijn en hoe dit met u te bereiken is. In veel gevallen is een korte periode van intensieve behandeling nodig die bij verbetering geleidelijk wordt afgebouwd. Om het functioneren van de wervelkolom, de omliggende spieren en de uittredende zenuwen te verbeteren maken wij gebruik van verschillende methoden. Een techniek die wij veel gebruiken is het manipuleren of corrigeren, ook wel kraken genoemd, van de wervelkolom. Hierbij bevorderen wij de beweeglijkheid van de wervelkolom door snelle en specifieke druktechnieken toe te passen. Dit is nagenoeg altijd pijnloos. Naast het corrigeren maken wij gebruik van specifieke technieken om de spieren te ontspannen of juist te activeren. Zo passen wij vaak drukpuntmassage of specifieke rekbewegingen toe. Wij kunnen u oefeningen voorschrijven, u houdingsadvies geven, met u overleggen omtrent leef-eet- en drukgewoonten en wat daarin te verbeteren valt. Wij raden u aan om de beweeglijkheid van uw gewrichten regelmatig preventief te onderhouden. Voorkomen is beter dan genezen!

Wilt u van uw rugpijn in Eindhoven af?

Heeft u last van rugpijn in de regio Eindhoven? Kunt u niet goed functioneren omdat elke beweging pijnlijk is? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Tijdens het eerste consult bespreken wij uitgebreid de reden van uw komst. Samen met u bekijken we uw dagelijks leven en maken aan de hand van die informatie een behandelplan om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Voor rugpijn Eindhoven bent u bij Chiropractie Avalon aan het juiste adres. Neem contact met ons op via onze contactpagina of bel naar 040 – 78 78 488

Afspraak maken