Pijn bovenrug

De bovenrug is het deel van de rug waar de ribben aan de wervelkolom vastzitten en de rug iets ‘boller’ is. Meestal wordt de pijn of het ongemak ervaren tussen de schouderbladen. Het is een klacht die dagelijks in de chiropractische praktijk gezien wordt.

Als er iets niet goed zit in de bovenrug, kan dit tot verschillende klachten leiden. Bij de meeste mensen uit dit zich in pijn tussen de schouderbladen. Pijn in de bovenrug gaat vaak gepaard met stijfheid en pijn op andere plaatsen in rug, nek- en borst. Ook uitstralende pijn naar één of beide armen kan het gevolg zijn. Soms lijken de verschijnselen op hartklachten maar worden er bij onderzoek geen afwijkingen gevonden. Dit veroorzaakt nogal eens onrust. Hoesten, niezen en ademhalen kan pijnlijk zijn. Ademhaling kan bij blokkades in de bovenrug belemmerd worden doordat de ribben minder goed bewegen.

Veel voorkomende oorzaken

Mogelijke oorzaken van klachten van de bovenrug zijn:

  • een slechte houding
  • te lang in dezelfde positie (werk achter computer)
  • langdurig herhaalde activiteiten
  • langdurig zitten
  • te weinig lichaamsbeweging
  • onjuiste til- en buktechnieken

Kan een chiropractor dit behandelen?

Uw chiropractor zal samen met u op zoek gaan naar de oorzaak van uw klachten. De meeste rugklachten zijn goed te behandelen. Kijk bij behandeltechnieken hoe uw chiropractor dit kan behandelen. Zijn uw klachten niet geschikt om chiropractisch behandeld te worden, dan zal uw chiropractor u naar de juiste persoon doorverwijzen.