Veilig zwemmen

Veilig zwemmen deze zomer

Het is zomervakantie! De temperaturen stijgen en het koele water van het buitenzwembad in de buurt of op de camping wacht op je. Lange, zonovergoten dagen, de geur van zonnebrandcrème en het geschater van spelende kinderen zal de komende weken centraal staan. Kortom tijd om te zwemmen!

Echter er zijn elementen die schade kunnen aanrichten, bij zowel kinderen als volwassenen. Het is belangrijk om een paar voorzorgsmaatregelen te nemen als je een dagje gaat zwemmen deze zomer. Zo zorg je ervoor dat het plezier niet eindigt in tranen.

Hier zijn zes heldere ideeën voor kinderen en volwassenen om veilig te gaan zwemmen deze zomer.

#1: Neem een paar zwemlessen

Zwemmen is een leuke, verfrissende activiteit, maar kan snel gevaarlijk worden. Volgens het Amerikaanse Rode Kruis, is de belangrijkste voorzorgsmaatregel die je hiervoor kunt nemen, ervoor zorgen dat je kind kan zwemmen. Het is belangrijk om op een zo jong mogelijke leeftijd met zwemlessen te beginnen.

#2: Voorkom vallen met waterschoentjes of sandalen

Niets zorgt voor een vervelender einde van een leuk dagje zwembad dan uitglijden en vallen aan de rand van het bad. Dit geldt niet alleen voor kinderen!

Op blote voeten heb je geen grip op nat en glad beton. Vallen kan voor serieuze ongelukken zorgen met gevolgen als hechtingen, gips en misschien, bezoekjes aan de chiropractor! Zorg er voor dat je altijd waterschoenen of sandalenz draagt rond het zwembad.

#3: Voorkom een zwemmersoor

Een zwemmersoor komt veel voor, het ontstaat doordat er water achterblijft in de gehoorgang, waardoor bacteriën kunnen groeien. Gatsie!

Het CDC geeft aan dat deze aandoening zorgt voor 2,4 miljoen doktersbezoeken in de VS per jaar! Behoed jezelf hiervoor door kinderen te leren hun hoofd na het zwemmen opzij te schudden om het water af te voeren en om alles goed af te drogen.

Wanneer jij zelf of één van je kleintjes last krijgt van oorpijn na het zwemmen, ga dan zo snel mogelijk langs de huisarts om het te behandelen.

#4: Pas op voor beestjes

Warme dagen en blote huid zijn een grote verleiding voor bijen, wespen, muggen en teken. Als één van deze beestjes je bijt of steekt kan het effect hiervan variëren tussen jeuk en extreme pijn. Zorg dat ze niet in de buurt komen door muggenspray of zonnebrandcrème met deet te gebruiken.

Teken zijn in het bijzonder gevaarlijk. Als jij of je kind wordt gebeten door een teek verwijder deze dan meteen op de juiste manier en maak de beet goed schoon.

#5: Overbelast jezelf niet

Een dagje zwembad is ontzettend leuk voor kinderen, maar het heen en weer sjouwen met tassen en stoelen van en naar het zwembad kan vermoeiend zijn en blessures veroorzaken. Vergeet niet om zware spullen met je benen te tillen en neem niet teveel in 1 keer mee, een extra loopje naar de auto kan een nek- of rugblessure voorkomen.

#6: Bereid je voor op het ergste

Oké het klinkt een beetje dramatisch, maar goed voorbereid zijn werpt zijn vruchten af als er een noodgeval ontstaat. Neem een tasje mee met daarin alcohol, een pincet, afterbite en pleisters. Stop deze in je tas of bewaar hem in de auto. Better safe than sorry!

Dagjes aan het zwembad zijn tijdens de zomermaanden de beste dagbesteding, en zijn voornamelijk lui en relaxed. Zorg dat dat zo blijft door de bovenstaande tips in gedachten te houden en je kinderen dit uit te leggen. Met een klein beetje voorbereiding verklein je de kans op ongelukjes.

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.