4 Tips voor een gezond lichaam

Chiropractie gaat op een natuurlijke en effectieve manier de strijd aan met ziektes en aandoeningen. Het doel is om het lichaam in zijn natuurlijke balans terug te geven door subluxaties (blokkades) weg te halen. Deze kunnen de oorzaak zijn van vele problemen.

Correcties van de wervelkolom, zijn helaas niet het antwoord op alles. Het is essentieel voor patiënten om ook in het dagelijks leven aanpassingen te doen. Door bepaalde aanpassingen kunnen ze maximaal rendement halen uit de chiropractische behandeling en genieten van een betere algemene gezondheid.

Voeding is één van de grootste factoren die aanpassing vereist en speelt een grote rol in het herstel van de patiënt. Het oude gezegde “Je bent wat je eet” is waar. Het lichaam voorzien van vitale vitaminen en mineralen helpt bij groei en herstel. Jezelf volstoppen met gefrituurd, vet eten doet het tegenovergestelde.

Laten we eens kijken naar 4 tips die iedereen eigenlijk zou moeten volgen:

Let op de calorieën

Personen die herstellende zijn van blessures aan de wervelkolom of ander letsel herstellen sneller wanneer ze voorkomen dat ze extra gewicht met zich meedragen. Dit gaat zeker op als de blessure er voor zorgt dat ze minder lichaamsbeweging krijgen. Kies voor mager vlees, verse groenten en fruit en beperk je porties. Een dieet met weinig overtollige calorieën biedt dubbel voordeel, je komt er niet van aan en je herstelt sneller van je blessure.

Let op de hoeveelheid calcium die je binnenkrijgt

Onze botten hebben calcium nodig om sterk te blijven, dus het zou een prioriteit moeten zijn om calciumrijk voedsel te eten. Volgens healthconsciousness.com, zijn de vier meest calciumrijke voedselbronnen donkere bladgroenten, magere kaas, melk en yoghurt. Als je een chiropractor bezoekt vanwege problemen of aandoeningen die met botten of zenuwen te maken hebben, kan het zijn dat je het advies krijgt om calciumrijk voedsel zo snel mogelijk aan je dieet toe te voegen.

Eiwitten zijn belangrijk

Veel mensen brengen een bezoekje aan een chiropractor vanwege problemen met de spieren. Eiwit helpt bij spieropbouw waardoor de spier zichzelf kan herstellen van de blessure. Als je dagelijkse eiwitinname laag is kan dit het herstelproces hinderen en er voor zorgen dat je niet het gewenste resultaat behaalt met je bezoeken aan de chiropractor. Vis en mager vlees zijn de voedselbronnen met het hoogste eiwitgehalte.

Vegetarische opties om eiwit binnen te krijgen zijn tofu, sojabonen, eieren, melk en noten. Help dus je spieren herstellen en opbouwen door eiwitrijk voedsel aan je maaltijden toe te voegen.

Drink voldoende

Als je je herstel wilt bevorderen is zorgen dat je iedere dag voldoende water drinkt erg belangrijk. Water heeft een heleboel voordelen, het zorgt dat de belangrijke voedingstoffen op de juiste plaats terecht komen en spoelt afvalstoffen uit het lichaam. Probeer ongeveer acht glazen water verspreid over de dag te drinken voor de beste resultaten.

Jezelf aanleren om voldoende water te drinken zal je helpen om de algehele gezondheid op peil te houden en sneller te herstellen van blessures en aandoeningen.

Hoewel het een goed idee is om te proberen alle belangrijke vitamines en mineralen via je voedsel binnen te krijgen, zijn er eventueel supplementen beschikbaar om je dieet waar nodig aan te vullen. Bespreek voordat je hiermee begint met je chiropractor welke supplementen je nodig hebt en in welke dosering, zodat alles kan worden afgestemd om jouw unieke situatie te verbeteren.

Het is ook handig om een smartphone app te downloaden om zo je dagelijkse inname van calorieën, calcium, eiwitten en vocht in de gaten te houden. Er zijn vele beschikbaar, bijvoorbeeld My Fitness Pal of lifesum.

Deze apps zijn gratis en gemakkelijk in gebruik, het is een handig hulpmiddel om je voedingspatroon in de gaten te houden.

Regelmatige bezoeken aan de chiropractor zijn een stap in de goede richting voor je algehele gezondheid en welzijn. Integreer de bovenstaande tips in je dagelijkse routine om volledig rendement uit je behandelingen te halen.

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *