4 Tips voor afvallen en het maximale te halen uit chiropractische zorg

Iedereen begrijpt het belang van het hebben en houden van een gezond gewicht. Sommige mensen hoeven hier weinig moeite voor de doen terwijl anderen een constante strijd leveren.

Recent onderzoek van de Center for Disease Control and Prevention CDC wijst uit dat 78 miljoen Amerikaanse volwassenen lijden aan obesitas. Iemand die een blessure heeft opgelopen of een ziekte heeft waardoor problemen aan de rug, heupen, knieën of enkels ontstaan loopt meer risico op obesitas. Zo iemand is minder mobiel is door de dagelijkse pijn.

Streven naar het, voor jou, ideale gewicht dat past bij je lichaamsbouw en lengte levert veel voordeel op voor je gezondheid, zoals minder druk op je rug en gewrichten en meer bewegingsvrijheid. Patiënten die regelmatig een chiropractor bezoeken herstellen sneller als ze tegelijk ook gewicht verliezen.

Ga succesvol het gevecht tegen de kilo’s aan met deze vier handige tips en maximaliseer zo de effectiviteit van de chiropractische zorg.

gewicht verliezenAls eerste, begin met klein

Probeer een paar negatieve eetgewoonten te vervangen door positieve en hou dat vol. Voorbeelden hiervan zijn; frisdrank vervangen door water, een eiwitrijk ontbijt eten of je nagerecht veranderen van ijs in yoghurt.

Per dag 100 calorieën minder eten zorgt er voor dat je in een jaar tijd al 4,5 kilo minder aankomt. Deze kleine aanpassingen hebben het voordeel dat ze makkelijk aan te wennen zijn en toch zichtbaar resultaat opleveren.

Volgende stap, houd een dagboek bij

Schrijf op wat je per dag allemaal eet en hoe groot de portie is. Je eten op deze manier op een rijtje zetten geeft inzicht en kan je ervan weerhouden om dat derde stuk pizza, dat extra croissantje of die grote portie patat te nemen.

Ook zorgt het voor de nodige informatie tijdens je afvalproces. Wanneer je gewichtsverlies stagneert kun je teruglezen wat er veranderd is in je eetgewoonten en wat dus de reden is dat de weegschaal niet minder kilo’s aangeeft.

Over de weegschaal gesproken…

Laat niet alles van de weegschaal afhangen

Vaak staan mensen die op dieet zijn iedere dag op de weegschaal en hangt hun humeur af van wat de weegschaal die dag aangeeft. De verschillen per dag kunnen om vele redenen groot zijn en door de teleurstelling kun je juist last van eetbuien krijgen.

Dagelijks wegen is niet betrouwbaar, je vochtbalans verschilt namelijk ook per dag. Het beste is om maximaal 1 keer per week te wegen en iedere keer rond dezelfde tijd. Een wekelijkse routine geeft een beter beeld van je succes zonder de stress die dagelijkse gewichtsschommelingen met zich meebrengen.

Verminder de tijd die je zittend doorbrengt

Zelfs als je een blessure of medische aandoening hebt die je bewegingsvrijheid beperkt kun je er vaak nog steeds voor zorgen dat je minder zit dan dat je nu doet. Nogmaals, begin klein.

Blijf eens staan terwijl je de was opvouwt in plaats van te gaan zitten, neem bij je bureau korte pauzes om even te gaan staan of loop eens naar een collega.

Vraag je chiropractor naar je beperkingen en wat voor oefeningen je met jouw blessure of aandoening wel en niet kunt doen. Meer beweging in je dagelijkse routine zal helpen om wat extra gewicht te verliezen en zorgt ervoor dat het niet snel weer terugkomt.

Het is voor iedereen belangrijk om op een gezond gewicht te zitten voor een optimale levenskwaliteit. Chiropractie patiënten hebben zelfs nog meer voordeel bij het verliezen van overtollig gewicht.

Door een gezondere levensstijl aan te nemen en minder gewicht mee te dragen, zullen mensen met rug en gewrichtsproblemen een groter positief resultaat behalen met bezoeken aan de chiropractor. Na een tijdje zal de combinatie van een gezonder lichaam en chiropractie zorgen voor betere mobiliteit, minder pijn en zullen blessures minder snel terugkomen.

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.