Carpaal Tunnel Syndroom; hoe chiropractie kan helpen

Carpaal Tunnel Syndroom

Carpaal tunnel syndroom (CTS) is een ernstige, pijnlijke zenuwaandoening die veel mensen treft. CTS ontstaat wanneer de middelste armzenuw (medianus), welke loopt van de onderarm naar de hand, wordt bekneld tussen de acht botjes in de pols welke de Carpale Tunnel vormen. Deze aandoening wordt met tijd veelal veroorzaakt door herhaaldelijke bewegingen, bijvoorbeeld bij lopende band werk en is de meest kostbare werk gerelateerde aandoening. Symptomen van CTS zijn tintelingen, pijn en doofheid van de hand en pols. Hoewel er een verscheidenheid aan behandelingsmogelijkheden beschikbaar zijn voor mensen die worden getroffen door carpaal tunnel syndroom, tot operatieve ingrepen aan toe, is chiropractische behandeling een populaire en effectieve optie geworden.

Hier volgen vier manieren waarmee patiënten met CTS kunnen verbeteren door chiropractische zorg.

1. Chiropractische zorg is gedocumenteerd te helpen bij carpaal tunnel syndroom.

Hoewel er geen garanties zijn dat één enkele vorm van behandeling zal werken voor iedereen, hebben twee onderzoeken sterke resultaten laten zien die de effectiviteit van chiropractische behandelingen bij CTS ondersteunen.

In beide gevallen liet de meerderheid van de deelnemers significante verbeteringen zien op verschillende vlakken als beweeglijkheid, gevoel in de vingers en vermindering van pijn. Deze onderzoeken leveren bewijs aan mensen die lijden aan carpaal tunnel syndroom. Patiënten kunnen vertrouwen op een verbetering van hun klachten wanneer ze kiezen chiropractische zorg na te jagen.

2. Chiropractoren bieden een minder ingrijpende behandelmethode.

Carpaal tunnel syndroom, vooral die gevallen waarbij de juiste diagnose of behandeling lang op zich heeft laten wachten, kan te pijnlijk en te vergevorderd zijn geworden om met medicatie te worden opgevangen. Een operatieve ingreep lijkt dan de enige optie. Echter chiropractische zorg kan vaak helpen om een operatie als laatste redmiddel naar achteren te schuiven. Regelmatige bezoeken aan een chiropractor kan goede resultaten laten zien in het onder controle houden en herstellen van veel van de CTS klachten.

3. Chiropractie biedt een alternatief op medicijnen voor het onder controle houden van de pijn.

Net als met een operatie, kan een dagelijkse dosis medicijnen verre van ideaal zijn om carpaal tunnel syndroom onder controle te houden. Sommige patiënten kunnen lijden aan problemen met de medicatie, de CTS medicijnen kunnen conflicteren met andere medicatie of patiënten willen simpelweg dagelijks slikken van medicatie niet.

Wanneer medicinale behandelingen geen aantrekkelijke optie zijn, is een afspraak met de chiropractor de volgende logische stap. Chiropractische zorg kan helpen met CTS door het corrigeren van iemands pols, elleboog en wervelkolom.

Een andere veel voorkomende behandeling is een brace. Hiermee wordt de beweeglijkheid van de hand beperkt met als doel de pols en pezen de kans te geven te helen en te herstellen.

Een chiropractor die ervaring heeft met carpaal tunnel syndroom kan elk geval apart bekijken en solide behandelingen aanraden die de afhankelijkheid van medicijnen om de pijn onder controle te houden verminderen.

4. Helpt patiënten te leren om carpaal tunnel syndroom zelf onder controle te houden.

Helaas, gezondheidsproblemen welke chronische pijn veroorzaken eisen hun tol, niet alleen lichamelijk maar ook psychisch. Moeten omgaan met CTS kan iemand een gevoel van machteloosheid geven over hun eigen lichaam. Samenwerken met een chiropractor voor vermindering van, controle over en herstel van de klachten van carpaal tunnel syndroom sterkt de patiënt om een gevoel van macht te hebben over het sturen en verbeteren van de gezondheid.

Mensen die dagelijks herhaaldelijke handelingen uitvoeren als onderdeel van hun baan moeten vooral bewust zijn van de symptomen van carpaal tunnel syndroom. Het ervaren van pijn, doofheid, prikkelingen of branderig gevoel in de palmen of vingers kunnen de eerste symptomen zijn van CTS. Des te vroeger de diagnose wordt vastgesteld des te effectiever minder ingrijpend de behandelingsvormen zullen zijn.

Van alle keuzemogelijkheden om carpaal tunnel syndroom te behandelen biedt chiropractische zorg als voordeel dat het een zeer effectieve behandeling is die niet zo ingrijpend is als andere opties. Als jij, of iemand om wie jij geeft, lijdt aan deze aandoening neem contact met ons op. We zijn er om te helpen!

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.