Goede slaaphouding bij nekpijn

Nekpijn is niemands vriend en het is zeker geen ideaal slaapmaatje. Door nachten en pijn kan iemand sloom en brak worden en niet verfrist zijn om de dag aan te kunnen. Helaas kunnen sommige slaaphoudingen nekpijn verder verergeren tot aan het punt dat iemand van zijn goede nachtrust wordt beroofd.

Perfecte kussen bij nekpijnWanneer je last hebt van nekpijn zullen de slaapproblemen die het kan veroorzaken geen nieuws voor je zijn. Wat je misschien nog wel verrast is dat het kiezen van het juiste kussen een groot verschil kan maken tussen chagrijnig wakker liggen te staren naar de klok, of lekker knus afgezakken naar dromenland.

Er zijn wel een miljoen kussens om van te kiezen. De eerste stap is om te bepalen wat je voornaamste slaaphouding is. Bepaalde vormen van kussens ondersteunen het hoofd en de nek comfortabeler, afhankelijk van je slaaphouding.

Wanneer je bepaald hebt wat je favoriete slaaphouding is, ben je klaar om te shoppen voor een nieuw kussen. Zorg wel dat je de volgende vijf tips in gedachten houdt voor je kiest voor je nieuwe slaapmaatje.

#1 Vraag Je Chiropractor Om Advies

Voordat je een nieuw kussen kiest, praat met de persoon die begrijpt wat de oorzaak van je nekpijn is; je chiropractor. Hij of zij kan een aantal nuttige aanwijzingen geven bij het kiezen van het kussen dat het meeste voordeel op levert.

#2 Doe Onderzoek

Surf op internet en zoek naar kussens die passen bij jouw slaaphouding. Lees de reviews van mensen die ook nekpijn hebben en kijk welke kussens hun geholpen hebben. Maak een aantekening met de naam van het kussen, de prijs en welke winkel het verkoopt.

#3 Denk Aan De Vulling

Kussens worden met verschillende materialen gevuld, en je zult zelf een afweging moeten maken welke voor jou het meest geschikt is. Donzen en veren kussens kunnen heel comfortabel zijn voor je nek maar wanneer je er allergisch voor bent dan zijn deze de verkeerde keuze.

Geheugenschuim is een populaire keuze vanwege zijn vermogen zich aan te passen aan de vorm van je lichaam. Denk na welk soort vulling het beste past bij jouw manier van slapen.

#4 Overweeg Het Formaat

Kussens horen over het algemeen 10-15 centimeter hoog te zijn, en de drukpunten rond je nek en schouders te verlichten. Extra dikke kussens of vooral platte kussens zijn waarschijnlijk de verkeerde keuze (nogmaals, dit is afhankelijk van je slaaphouding).

Jouw formaat moet ook in overweging genomen worden bij het kiezen van een kussen. Iemand met een groter lichaam heeft een groter kussen nodig, terwijl iemand met een fijngebouwd lichaam zou moeten gaan voor een kleiner kussen. Het komt er op neer dat een kussen ondersteuning en comfort moet geven, en je nek in een neutrale positie moet houden.

#5 Probeer Het Niet “te Redden” Met Een Goedkoop Kussen

Kussens die ontworpen zijn om nekpijn te verminderen zullen niet goedkoop zijn. Met alle goedkopere beschikbare kussens is het verleidelijk om genoegen te nemen met een bescheidener geprijsde optie.

Voordat je een lager bedrag uitgeeft aan een kussen dat je huidige probleem niet zal verlichten, herinner je dan de vele pijnlijke nachten en brakke ochtenden toen je bereid was veel geld neer te leggen om je beter te voelen. Trek dan je portemonnee en koop het kussen dat de kans zal minimaliseren dat het ooit weer gebeurd. Het geld uitgeven overleef je wel. Dat beloven we.

Nekpijn, en het slaapgebrek dat daardoor ontstaat, is een serieuze kwestie. Het aankaarten bij je chiropractor is de eerste stap naar het verbeteren van de situatie.

Shoppen voor het perfecte kussen is een goede tweede. Door het volgen van deze tips en de tijd te nemen voor het kiezen van het juiste kussen, zal je binnen de kortste keren weer pijnvrij wegzakken.

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *